Duurzaam

Duurzaam

Het pand van Dames Dietz is met zoveel mogelijk duurzame materialen gebouwd. Het casco van de winkel is opgebouwd uit een massief houten panelen systeem: Nur-Holz.
Ons pand wordt volledig milieuvriendelijk geproduceerd uit herwinbare grondstoffen en is recyclebaar. In verhouding tot andere bouwmaterialen en -systemen scoort Nur-Holz ook positief op het gebied van thermische isolatie, brandbestendigheid en bouwtijd.

Ontwerp

Ons pand aan de Kempenaerstraat is ontworpen door twee architecten; Gijs Baks en Jacco van Wengerden (baksvanwengerden.nl). Zij hebben hun best gedaan om in Oegstgeest een pand neer te zetten dat 2012 omarmd. Wij zitten ingesloten tussen een pand dat is gebouwd in de jaren ‘70 van de vorige eeuw en een monumentaal pand uit 1912. Het gebouw wijkt af op de verticale en horizontale niveaus, waardoor er natuurlijk licht naar binnen wordt gebracht; er is hierdoor ook meer ruimte.
Ontwerp
Ons pand

Ons pand

Voor Nederland is dit het eerste, publiek toegankelijke bouwwerk in Nur-Holz. In onze winkel speelt het materiaal ook aan de binnenkant een grote rol. Wij vinden het belangrijk dat wij een duurzaam pand hebben neergezet dat past in deze tijd. Dit sluit aan bij onze producten en wie wij zijn.

We staan in het Houtblad! Klik hier voor het artikel.
We staan ook in de De Zeen Magazine Architecture. Klik hier voor de link.