Elisabeth Dietz
Elisabeth Dietz

Elisabeth Dietz

Indiase curry  - shortcake  - groente - Barcelona - platte peterselie 

Na het afronden van haar studie is Elisabeth gaan werken bij een reclamebureau om vervolgens door te studeren in Amsterdam en te werken bij verschillende cateringbedrijven en delicatessenwinkels. "Ik houd ontzettend veel van eten, ik droom er zelfs van. Wat zijn de goede combinaties, wat is lekker en aan wie kan ik het zo snel mogelijk serveren. Ik eet niet alleen, ik proef en ik ervaar."Marieke Dietz

wijn - pure chocolade - steak tartaar -citroen - thee - boter

Marieke is eten! Ze zeggen wel eens dat je in de wieg gelegd bent voor iets. Nou, dan is Marieke in de wieg gelegd voor het maken van lekker eten. ‘Van kleins af aan was ik bezig met koken. In alles wat met eten te maken heeft, heb ik interesse: van taarten tot coquilles. Doe mij maar een goed glas wijn, een mooie amuse en fijn gezelschap. Op zo'n moment kan je mij niet gelukkiger maken. Dit is het leven!'

Marieke Dietz
Marieke Dietz
Over ons

Over ons

Sinds we ons kunnen herinneren, staat lekker eten centraal in ons leven. Van jongs af aan zijn we al bezig met koken, bakken en vooral proeven. Het kan niet gek genoeg. Wij zijn opgegroeid als poelierdochters in Oegstgeest en hebben altijd mee geholpen in de zaak van onze ouders. Nadat wij beide onze studie Communicatiewetenschap afgerond hadden, zijn we gaan werken in het bedrijfsleven. Maar in onze vrije tijd bleven we bezig met koken, wijn en kaas. Naast ons werk hebben we verschillende cursussen op gebied van eten en drinken gevolgd. We organiseerden etentjes, kookworkshops en proeverijen. Een aantal jaar geleden besloten we onze passie te volgen en deze winkel te beginnen. Na dat besluit zijn we met veel enthousiasme eerst gaan werken in verschillende delicatessenwinkels, cateringbedrijven en horecagelegenheden om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Wij houden van lekker eten, maar wij vinden het minstens zo belangrijk waar het product vandaan komt en hoe het is gemaakt. Wij zijn voorvechter van kwaliteit en echte smaken.

Onze ouders hebben afscheid genomen van hun poelierszaak, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Wij gaan met frisse zin aan de slag op een vertrouwde plek in de Kempenaerstraat om onze eigen droom te verwezenlijken.

Dames Dietz is een plek waar niet alleen de heerlijkste delicatessen worden verkocht, maar waar mensen ook terecht kunnen voor advies, verse maaltijden, catering en service.