Dames Dietz

mrt 12

Krokante Kipschnitzels in Gele Curry met Rijstnoedels

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Kipfilets (4 stuks, worden 8 stukken)

Zout

Bloem

3 eieren

Panko

Zonnebloemolie

2 sjalotjes gesneden

1 serehstengel gekneusd of in kleine ringetjes gesneden

1 stukje gember geraspt of in een klein stukjes gesneden

1 halve peper in ringetjes

2 eetlepels gele of rode currypasta

1 el suiker

2 el vissaus

Limoenblad (4-6 stuks)

Kokosmelk

Rijstnoedels

Boksoy of paksoy

Sesamolie

Sojasaus

Bosui (2 stuks in ringetjes)

Thaise basilicum

Bereiding:

Snijd de kipfilets doormidden voor plattere stukken. Bestrooi licht met zout.

Haal de kipfilets door bloem, losgeklopte eieren en panko. Bak in zonnebloemolie tot ze gaar en bruin zijn. Houd apart.

Bak sjalot, peper, gember en sereh in zonnebloemolie. Voeg currypasta toe.

Voeg suiker, vissaus, kokosmelk en limoenblaadjes toe. Laat 5-10 minuten pruttelen.

Kook rijstnoedels volgens de verpakking, giet af en breng op smaak met sesamolie en sojasaus.

Bak of stoom de boksoy met sesamolie, sojasaus, gember en chilipeper. Voeg de rijstnoedels toe en verwarm 1-2 minuten samen.

Plaats kipschnitzels in de currysaus in de pan en verwarm of in een ovenschaal en schenk de currysaus erop. Verwarm samen in een voorverwarmde oven van 225 circa 4-5 minuten. Serveer met bosui en Thaise basilicum.

0