top of page
Zoeken

Runderstoof met aardappels

Heerlijk 1 pans comfort food die onze kinderen weliswaar ook heerlijk vonden.


Ingrediënten

500 gram rundersukade of runderpoulet in stukjes gesneden

1 flinke eetlepel ghee

2 uien in dunne ringen gesneden

Paar worteltjes geschrapt en in stukjes gesneden

4 stengels bleekselderij in stukjes gesneden

1 prei in dunne reepje gesneden

250 gram kastanje champignons in plakjes gesneden

Paar gedroogde cepes

Klein blikje tomatenpuree

5 eetlepels bloem

2 eetlepels boter

Laurierblad, thijm en rozemarijn, 1 kruidnagel

1 flesje donker bier

500 ml runderbouillon

4 vastkokende aardappels, geschild en in grove stukken gesneden

Zet het vlees aan in ghee. Bak in twee gedeeltes rondom goed bruin. Haal het vlees uit de pan en draai het vuur laag. Fruit de uien in 10 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Doe de wortel, bleekselderij en prei erbij. Bak voor 5 minuten op laag vuur en doe daarna de champignons en cepes toe en bak voor 10 minuten. Doe het vlees en de tomatenpuree in de pan en bak voor 4 minuten. Voeg de bloem toe en 2 eetlepels boter, bak dit samen een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de kruiden toe, 1 flesje bier en 500 ml runderbouillon. Laat op laag vuur in circa 2,5 uur gaar worden. Voeg daarna de gesneden aardappels toe en laat de aardappels in circa 45-50 minuten gaar worden met het vlees. Serveer met een salade van botersla en eventueel een stuk brood.

1 opmerking
bottom of page