top of page
Zoeken

Abrikoos, amandel & chocoladecake


Mijn allerliefste buurvrouw Yodith had vorige week een watertandend verhaal over cake met abrikoos, stukjes chocolade en amandelmeel. Dit verhaal is de inspiratie van deze cake.


De eerste paar keer mislukte. Te droog, te zompig etc. Maar na een paar keer back on the horse, was ik nu heel blij met het resultaat. De eieren voor de cake heb ik uitgeblazen (met het oog op Pasen) en deze hebben de kinderen versierd (aan de boven en onder kant van het ei een gaat prikken met naald, aan de onderkant heb ik het gaatje met een saté prikker iets groter gemaakt en vervolgens het ei aan de bovenkant uitgeblazen. Daarna goed omspoelen met water en 10 seconden op vol vermogen in de magnetron gedroogd (wat zo een quarantaine wel niet met je doet…)


Ingrediënten

4 eieren op kamertemperatuur

200 gram roomboter op kamertemperatuur in kleine blokjes

150 gram suiker

50 gram lichte basterdsuiker

40 gram geweekte gedroogde abrikozen in kleien stukjes gesneden

40 gram pure chocolade in kleine stukjes

Rasp van een halve sinaasappel

½ tl kaneel

Snufje zout

40 gram amandelmeel

160 gram zelfrijzend bakmeel


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150C (hete lucht 160C).

Klop de eieren luchtig. Doe de boter erbij en klop dit goed door elkaar. Voeg de suiker toe en klop dit samen goed op. Voeg de abrikozen, chocolade, sinaasappel schil, kaneel en zout toe. Zeef de amandelmeel en bakmeel boen de kom en spatel het meel er goed door heen.

Doe het beslag in de gewenst ingevette vorm (als ik geen siliconen vorm gebruik, vet ik de vorm in met boter en een beetje bloem.

In een gewone cakevorm, heeft de cake circa 60 minuten nodig in de oven (houdt de deur dicht en controleer na 50 minuten met een saté prikker, komt deze er droog uit dan is het gaar. Belangrijk om de vorm in het midden van de oven te plaatsen en gedurende het bakken niet openen).

Ik gebruikte kleine muffinvormpjes en de cakejes waren in 15 minuten klaar. Laat een paar minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm. Door de warmte van de vorm kunnen de cakejes soms door garen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page