top of page
Zoeken

Sinaasappel-chocoladetaartjes


Ingrediënten


200 gram boter

200 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram suiker

4 eieren

50 gram hazelnoten, geroosterd en in kleine stukjes gehakt

50 gram chocoladechips

Sinaasappelschil van 1 sinaasappel

Extra voor de garnering pure chocolade om te smelten en gekonfijte sinaasappelschilletjesBereiding

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.


Verwarm de oven voor op 150C (hetelucht) Klop de boter zacht met de keukenmachine. Voeg meel en suiker toe. Klop 1 minuut en voeg dan de eieren toe. Klop tot een samenhangend beslag. Voeg de hazelnoten, sinaasappelschil en chocoladechips toe. Dit beslag levert 10 tot 12 cakejes of kleine tulbandjes). Plaats circa 13 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de cakejes gaar zijn (als de sateprikker er droog uitkomt, zijn de cakejes goed).


Laat afkoelen. Smelt chocolade en dip de cakejes erin en garneer met sinaasappelschilletjes. Dit kan ook zonder of met bijvoorbeeld hazelnoten, pistachenootjes of sinaasappelrasp.


Recept voor gekonfijte sinaasappelschilletjes.


Sinaasappelschil van 1 sinaasappel (met een dunschiller van de schil gehaald, probeer met zo min mogelijk wit, dit is bitter)

Suiker en water


Blancheer de sinaasappelschil 4 keer in kokend water, 1 minuut.

Doe in kleine pannetje 50ml water en 50 gram suiker. Voeg de sinaasappelschilletjes toe en kook op laag vuur circa 45-60 minuten. Het mag een beetje stroperig zijn. Voeg anders water toe. Leg de sinaasappelschilletjes met een tangetje op bakpapier (ze mogen elkaar niet raken) en laat ze 1 uur drogen. Wentel ze daarna licht door de kristalsuiker en laat een nacht drogen. naast de garnering op de cakejes, is dit ook lekker in stukjes gesneden door de cakejes i.p.v. sinaasappelrasp.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page