Zoeken

Pasta met mosselen en venkel

Het allerlekkerste eten en in 15 minuten klaar šŸ‘Œā™„ļø


Ingrediƫnten 4 personen

Halve venkel

olijfolie

2 ansjovis uit blik op olie

1 stengel bleekselderij

zout en peper

1 dl witte wijn

1 blik cherry tomaat

1 gedroogde laurierblad

1 pak linquine

1 pak mosselen

1 citroen

half bosje bladpeterselie

piment d'espalette


Voor erbij

1 bloemkool

nootmuskaat

citroen

olijfolie

ansjovis

kappertje

tijm

boter


Bak een halve venkel (in dunne plakjes) in een beetje olijfolie met 2 ansjovis en 1 stengel fijngesneden bleekselderij. Kook ondertussen water in een ruime pan. Voeg een handje zout toe.


Blus de venkel af met 1 dl witte wijn en 1 blikje cherry tomaatjes. Voeg 1 laurierblad toe.


Doe de linguine in het kokende water. Voeg 5 minuten voordat de linguine al dente is de mosselen toe aan de venkel. Hoog vuur. Het deksel op de pan tot de mosselen gaar zijn. Circa 5 minuten.

Doe de al dente linguine door de mosselen en schep goed door. Breng op smaak met citroenrasp, fijngesneden bladpeterselie en piment d'espalette



Erbij aten we bloemkoolroosjes uit de oven met nootmuskaat, citroenrasp, olijfolie, ansjovis, kappertjes en tijm. 210 graden 15 minuten. Breng op smaak met een klont boter en peper. Eventueel nog wat zout. De lekkerste manier om bloemkool te eten :)