Wrap met platgedrukte gehakt en gyroskruiden, geserveerd met een frisse salade en zhug

Ingrediënten (voor 2 personen)
Voor de wraps:
• 250 g rundergehakt
• 1 el gyroskruiden
• 2 middelgrote wraps
• 1 el olijfolie
• 4 el Griekse yoghurt
• 2 el zhug (zie recept hieronder)
Voor de salade:
• ½ komkommer, in blokjes
• 1 tomaat, in blokjes
• ½ avocado, in stukjes
• 50 g granaatappelpitten
• 5-6 blaadjes verse munt, fijngesneden
• 50 g Taggiasche olijven
• 1 kleine sjalot, fijn gesneden
• 1 el olijfolie
• 1 tl citroensap
• Snufje zout en peper
Voor de zhug (pittige groene kruidenpasta):
• 1 bos verse koriander (inclusief steeltjes)
• 1 bos verse peterselie
• 5-6 blaadjes verse munt
• 1 groene chilipeper (of naar smaak, fijngesneden)
• 1 teentje knoflook
• ½ tl komijnpoeder
• ½ tl korianderpoeder
• Sap van ½ citroen
• 2 el olijfolie
• Snufje zout
Bereidingswijze
Zhug:
1. Doe de koriander, peterselie, munt, chilipeper, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, citroensap, olijfolie en zout in een keukenmachine of vijzel.
2. Maal of stamp alles tot een grove, smeuïge pasta. Voeg indien nodig extra olijfolie toe voor een zachtere structuur.
Wraps:
1. Bereid het gehakt
• Meng het gehakt met de gyroskruiden en kneed goed door.
• Verdeel het gehakt in twee gelijke porties en druk elke portie plat tot een dunne schijf, ongeveer ter grootte van de wraps.
2. Bak het gehakt
• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
• Bak de gehaktschijven aan één kant in 3-4 minuten goudbruin.
• Draai ze voorzichtig om en bak nog eens 3-4 minuten, tot ze gaar zijn.
3. Assembleer de wraps
• Leg een wrap op een bord en plaats een gebakken gehaktschijf erop.
• Verdeel er een royale lepel Griekse yoghurt over en voeg een flinke schep zhug toe.
Salade:
1. Meng de komkommer, tomaat, avocado, granaatappelpitten, munt, Taggiasche olijven en sjalot in een kom.
2. Besprenkel met olijfolie en citroensap, en breng op smaak met zout en peper.
3. Meng alles goed en serveer naast de wraps.
Enjoy!
Comments