top of page
Zoeken

Bloemkool met harissa en yoghurt

Hier is een recept voor geroosterde bloemkool met harissa, yoghurt, zelfgemaakte gepekelde uien, munt, granaatappel en citroensap:

Ingrediënten:

- 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden

- 2 eetlepels harissa-pasta (pas de hoeveelheid aan naar smaak)

- 1 kopje Griekse yoghurt

- Zelfgemaakte gepekelde uien (recept hieronder)

- Verse muntblaadjes

- Granaatappelpitten

- Sap van 1 citroen

- Olijfolie

- Zout en peper naar smaak


Voor de zelfgemaakte gepekelde uien:

- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden

- 1/2 kopje witte wijnazijn

- 1/2 kopje water

- 2 eetlepels suiker

- 1 theelepel zout


Instructies:


1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.


2. Meng de harissa-pasta met een scheutje olijfolie, citroensap, zout en peper. Doop de bloemkoolroosjes in dit mengsel en leg ze op de bakplaat. Rooster de bloemkool in de oven tot ze gaar en licht gebruind zijn, ongeveer 25-30 minuten.


3. Terwijl de bloemkool roostert, maak je de gepekelde uien. Meng de witte wijnazijn, water, suiker en zout in een kom. Voeg de uienplakjes toe en laat ze ongeveer 15-20 minuten marineren.


4. Meng de Griekse yoghurt met een scheutje citroensap en wat zout.


5. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en laat deze iets afkoelen.


6. Lepel de Griekse yoghurt op een mooi bord. Verdeel de geroosterde bloemkool over een serveerschaal. Schep de gepekelde uien erover en besprenkel met extra citroensap.


7.Garneer het gerecht met verse muntblaadjes en granaatappelpitten.

Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page