top of page
Zoeken

Gegrilde Pompoen met Kerrie, Tahin en Amandelen, geserveerd met zelfgemaakte Zhoug

Ingrediënten voor Zhoug:


• 2 groene pepers, zaadjes verwijderd voor minder hitte

• 1 bosje verse koriander, grof gehakt

• 1 bosje verse peterselie, grof gehakt

• 3 teentjes knoflook

• 1 theelepel gemalen komijn

• 1 theelepel gemalen koriander

• Sap van 1 limoen

• 3 eetlepels olijfolie

• Zout naar smaak


Ingrediënten voor de Gegrilde Pompoen:


• 1 middelgrote pompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden

• 2 eetlepels olijfolie

• 1 theelepel kerriepoeder

• Zout en peper naar smaak

• 2 eetlepels tahin (sesampasta)

• 1/4 kopje amandelen, grof gehakt


Instructies voor de Zhoug:


1. Plaats de groene pepers, koriander, peterselie, knoflook, gemalen komijn, gemalen koriander en limoensap in een blender of keukenmachine.

2. Pulseer de ingrediënten tot ze grof zijn gehakt.

3. Voeg geleidelijk olijfolie toe en blijf mengen tot je een dikke, groene saus krijgt.

4. Breng de zhoug op smaak met zout en pas de kruiden aan naar wens. Zet de saus opzij terwijl je de pompoen bereidt.


Instructies voor de Gegrilde Pompoen:


1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Meng de pompoenblokjes met olijfolie, kerriepoeder, zout en peper in een grote kom tot de pompoen gelijkmatig is bedekt met de kruiden en olie.

3. Verdeel de gekruide pompoenblokjes gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de pompoen zacht en goudbruin is. Schep de pompoen halverwege de kooktijd om voor gelijkmatige garing.


Instructies voor het samenstellen:


1. Haal de gegrilde pompoen uit de oven en laat het even afkoelen.

2. Verdeel de tahin over de gegrilde pompoen.

3. Schep een royale hoeveelheid zelfgemaakte zhoug over de tahin en gegrilde pompoen.

4. Strooi de grof gehakte amandelen over het gerecht voor een knapperige textuur en een heerlijke smaak. Garneer eventueel met sesamzaadjes.


Serveer de Gegrilde Pompoen met Kerrie, Tahin en Amandelen, geserveerd met zelfgemaakte Zhoug als bijgerecht of als hoofdgerecht met wat gekookte quinoa of rijst. Geniet van de verrukkelijke smaken en de pittige kick van de zhoug!



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page