top of page
Zoeken

Greens & beans

Onze lieve Kelly heeft een heerlijk recept geschreven met greens en beans.


In m’n voorraadkast vond ik een goed verstopt blikje cannellinibonen. Samen met wat wilde

spinazie die Edwin (vriend) kocht bij de lokale groenteboer (support your locals - juist nu extra belangrijk!) maakte ik er een gezonde, makkelijke lunch van!


Ingrediënten

1 teentje knoflook

500 gram wilde spinazie (gewone kan ook)

olijfolie

rode peper (eventueel)

1 klein blikje cannellinibonen

peper

zout

verse nootmuskaat

verse citroen

Parmezaanse kaas

wat gebrande ongezouten cashewnoten


Bereidingswijze

Pel het teentje knoflook en snijd fijn. Snijd de onderkant van de wilde spinazie en was goed schoon, laat de spinazie uitlekken in een vergiet of dep droog met een schone theedoek.

Verwarm wat olijfolie in een grote hapjespan of wok en bak de knoflook, en wat fijngesneden rode peper als je van pit houdt, op laag vuur ca 1 minuut. Laat dan de spinazie, eventueel in delen als het niet in één keer past, slinken in de pan.


Spoel de cannellinibonen onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. Als de spinazie is geslonken, kunnen de bonen erbij samen met versgemalen peper, zout en nootmuskaat. Knijp er naar smaak een beetje vers citroensap boven uit.


Verdeel de spinazie over twee borden of doe in een leuke schaal (laat het vocht achter in de pan), rasp er Parmezaanse kaas over en strooi er een handje cashewnoten over. Eet de lauwwarme spinazie met brood uit de oven (ook lekker met pasta, kip, zalm, tonijn ;-)).

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verse Friet

Frittata

bottom of page