Op zoek naar een makkelijk en snel gerecht voor Meatless Monday? Probeer dan eens deze heerlijke vegan linzencurry! Het is niet alleen lekker, maar ook gezinsvriendelijk, omdat je de hoeveelheid pepers kunt aanpassen aan de wensen van je gezin.
Deze curry is gemaakt met linzen, kokosmelk, kerrieblad, Maleisische currypoeder, gember, knoflook, lombokpepers, sjalotten, tomaten, zout, peper en suiker. Deze ingrediënten zorgen voor een smaakvolle en voedzame maaltijd die iedereen zal waarderen. Linzen zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar bevatten ook vezels, ijzer en andere belangrijke voedingsstoffen. Ze zijn daarom een uitstekende vervanger voor vlees in veganistische en vegetarische gerechten.
Deze vegan linzencurry is eenvoudig te maken en klaar in een mum van tijd. Serveer het gerecht met rijst of roti pannenkoeken en eventueel yoghurt en sriracha naar smaak.
Ingrediënten:
500 ml kokosmelk
300 gram linzen, gewassen en afgespoeld
1 eetlepel kerrieblad
2 eetlepels Maleisische currypoeder
1 eetlepel geraspte gember
1 knoflookteen, gehakt
3 Spaanse pepers, gesneden
4 sjalotten, gehakt
5 tomaten, in blokjes gesneden
zout en peper naar smaak
1 theelepel suiker
1 limoen
Bereidingswijze:
Verhit wat olie in een grote pan of wok. Voeg de sjalotten, knoflook en Spaanse pepers toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg het kerrieblad, de currypoeder en de gember toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk, de linzen, de tomaten en de suiker toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Voeg water toe als de linzen nog niet gaar zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat de curry aanbakt.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de linzencurry warm met roti pannenkoeken, limoensap, yoghurt, sriracha en rijst.
Eet smakelijk!
Comentários