Zoeken

Ontbijt met havermout

Bijgewerkt op: 17 mrt.

Tijdens drukke dagen beginnen wij de dag altijd goed met havermoutpap met noten en fruit. Havermout is rijk aan voedingsstoffen zoals magnesium, zink en vezels. Naast dat het goed voor je is, vind ik het heel lekker. Ik ben meer van de warme havermout dan van de ‘overnight oats’. Ik voeg zaden, noten en fruit toe zodat ik gelijk een goed begin maak met de dag.

Ingrediënten:

40 gram havermout

200 ml melk

Naar keuze fruit, lijnzaad, kaneel, ongebrande noten, zaden, gedroogd fruit

De havermout mag een kwartier weken in de melk in een pannetje (dit hoeft niet) en zet het daarna op laag vuur aan. Laat het 10 minuten zachtjes koken tot het een pap achtige substantie heeft. Voeg naar smaak noten, zaden, fruit en kaneelpoeder toe.














0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven