top of page
Zoeken

Spaghetti met aubergine, ansjovis en basilicum

Spaghetti met aubergine, ansjovis en basilicum


Ingrediënten:

- 300 g spaghetti

- 2 grote aubergines, in blokjes gesneden

- 4 ansjovisfilets, fijngehakt (optioneel voor een vegetarische versie)

- 1/4 kopje zwarte olijven, ontpit en gehalveerd

- 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld

- 1 blik (400 g) tomaten uit blik

- 2 teentjes knoflook, fijngehakt

- Een handvol verse basilicumblaadjes, grof gehakt

- 1 sjalot, fijngehakt

- Olijfolie

- Zout en peper naar smaak

- Grana Padano of Parmezaanse kaas (optioneel, ter garnering)


Instructies:


1.Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg de olie van de ansjovis toe voor extra smaak.


2. Voeg de gehakte sjalot toe. Bak ze kort tot ze zacht en geurig zijn.


3. Voeg nu de ansjovis toe en bak het kort totdat het oplost in de olie. Voeg de gehakte sjalot en knoflook toe. Bak ze kort tot ze zacht en geurig zijn.


4. Voeg de tomaten uit blik, olijven, basilicum en kappertjes toe aan de pan. Laat alles sudderen op middelhoog vuur en voeg eventueel wat water toe. Vervolgens laten sudderen tot de saus wat dikker wordt en de smaken goed mengen. Breng op smaak met (eventueel) zout en peper.


5. Laat het nog 45 min sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot het al dente is. Giet het af en bewaar een kopje van het kookwater.


6.Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. Als de saus te dik is, voeg dan wat van het bewaarde kookwater van de pasta toe om de gewenste consistentie te bereiken.


7. Voeg tot slot de gehakte basilicumblaadjes toe en meng ze door de pasta.


8. Serveer de heerlijke Spaghetti met eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas en eventueel gedroogde Spaanse peper eroverheen gestrooid.


Geniet van deze heerlijke Italiaanse maaltijd met aubergines en tomaten uit blik! Eet smakelijk!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page