top of page
Zoeken

Thaise biefstuk salade

Heerlijke Thaise biefstuk salade met rucola, sesam en wortel.



Ingrediënten:


• 2 biefstukken

• 150 gram taugé

• 100 gram rucola

• 3 lente-uitjes, fijngehakt

• 2 eetlepels gebakken uitjes

• 1 eetlepel sesamzaadjes (

• 1 limoen, sap en zeste

• 1 wortel, julienne gesneden


Voor de Thaise dressing:


• 3 eetlepels sojasaus

• 2 eetlepels vissaus

• 2 eetlepels rijstazijn

• 1 eetlepel sesamolie

• 1 eetlepel honing

• 1 teentje knoflook, fijngehakt

• 1 rode chili peper, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar smaak)


Instructies:


1. Begin met het grillen van de biefstukken. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur en gril de biefstukken tot de gewenste gaarheid is bereikt (meestal 3-4 minuten per kant voor medium-rare). Haal de biefstukken van het vuur en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze in dunne plakjes snijdt.

2. Terwijl de biefstuk rust, bereid je de Thaise dressing voor. Meng de sojasaus, vissaus, rijstazijn, sesamolie, honing, knoflook en rode chili peper in een kom. Proef en pas de smaak aan naar jouw voorkeur door meer van een van de ingrediënten toe te voegen.

3. Verdeel de rucola over vier borden. Leg de plakjes biefstuk bovenop de rucola.

4. Voeg de taugé, julienne gesneden wortel en fijngehakte lente-ui toe aan de borden.

5. Besprenkel de Thaise dressing gelijkmatig over de salades.

6. Strooi de geroosterde sesamzaadjes, gebakken uitjes en limoenzeste over de salades.

7. Knijp wat limoensap over elk gerecht voor een frisse smaak.

8. Serveer de Thaise biefstuksalade direct en geniet van dit smaakvolle gerecht!


Dit recept biedt een perfecte balans tussen de sappige biefstuk, knapperige groenten en de opwindende smaak van de Thaise dressing. Smakelijk eten!



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page