top of page
Zoeken

Verse tonijnsalade met mango en kewpie

Een heerlijk en kleurrijke maaltijd!

Ingrediënten:


Voor de salade:

- 200 g verse tonijn, in reepjes gesneden

- 2 kopjes fijngesneden kool (groene of paarse kool)

- 1 rijpe mango, in blokjes gesneden

- 1/2 kopje edamame boontjes, gekookt en afgekoeld

- Een handvol Thaise basilicumblaadjes

- Een handvol korianderblaadjes

- 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden

- Optioneel: extra sesamzaadjes en lente-uitjes voor garnering


Voor de dressing:

- 2 eetlepels Kewpie-mayonaise

- 1 eetlepel sriracha-mayonaise

- 1 eetlepel sesamolie

- 1 eetlepel sojasaus


Instructies:


1. Verhit een pan op hoog vuur. Voeg een beetje olie toe en bak de verse tonijn kort aan elke kant (ongeveer 1-2 minuten per kant), of tot ze aan de buitenkant lichtbruin zijn maar nog roze van binnen. Haal van het vuur en laat even rusten. Snijd vervolgens in dunnen plakjes met een scherp mes.


2. In een grote kom combineer je de fijngesneden kool, mango blokjes, gekookte edamame boontjes, Thais basilicum en koriander.


3. Meng in een aparte kom de Kewpie-mayonaise, sesamolie en sojasaus om de dressing te maken.


4. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig om alles te combineren.


5. Verdeel de tonijn over de salade. Spuit vervolgens met een spuitzak de sriracha-mayonaise erover.


6. Garneer met lente-uitjes, sesamzaadjes en extra Thaise basilicum en korianderblaadjes indien gewenst.


7. Serveer direct en geniet van je heerlijke tonijnsalade!


Dit recept is goed voor ongeveer 2 porties. Pas de hoeveelheden aan voor meer of minder porties. Eet smakelijk!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page