Vandaag rijstnoedelssalade met mango en komkommer. Daarbij groente tempura 😋.
Ingrediënten
1 pak 500 gram rijstnoedels
1 mango
1 komkommer
bosje koriander
bosje munt
1 sjalot
Dressing
75ml mirin
50ml rijstazijn
50ml sojasaus (licht gezouten)
25ml sesamolie
1 uitgeperste limoen
1/2 eetlepel suiker
1 Spaanse peper zonder zaadjes (of met) in kleine stukjes gesneden
Groente Tempura
1 Broccoli
1 bak kastanjechampignons
1 rode paprika
330 gram bloem
2 eieren
1/2 theelepel bakpoeder
25 gram sesamzaadjes
beetje zout en peper
330ml ijskoud bruisendwater
Bereiding
Maak een dressing van 75 ml mirin, 50 ml rijstazijn, 50ml sojasaus (licht gezouten), 1 uitgeperste limoen, 1/2 eetlepel suiker, 1 Spaanse peper zonder zaadjes (of met) in kleine stukjes gesneden en de sesamolie. Doe dit door de rijstnoedels.
Voeg nog kleine blokjes mango, komkommer, verse gesneden munt en koriander en een gesnipperde sjalotje toe. Roer goed door elkaar. Deze salade is ook lekker met gegrilde kip of vis maar vandaag maken wij groente tempura erbij.
Voor de groentetempura gebruiken wij broccoli, kastanjechampignons en stukken paprika (ook lekker; dun gesneden winterpeen). Maak een beslag van 330 gram bloem, 2 eieren, 1/2 theelepel bakpoeder, 25 gram sesamzaadjes, beetje zout en 330ml ijskoud bruisend water. Het beslag mag klonterig zijn.
Verwarm ondertussen 1liter zonnebloemolie tot 180c of in pan (de olie is op temperatuur als een stuk brood in 30 seconden bruin wordt). Kruid de groente met een klein beetje zout en peper en bestuif licht met bloem. Haal de groente door het beslag en gaar het in ongeveer 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer direct met de noedels.
Jammie