top of page
Zoeken

Rijstnoedel salade met mango en komkommer


Vandaag rijstnoedelssalade met mango en komkommer. Daarbij groente tempura 😋.


Ingrediënten

1 pak 500 gram rijstnoedels

1 mango

1 komkommer

bosje koriander

bosje munt

1 sjalot


Dressing

75ml mirin

50ml rijstazijn

50ml sojasaus (licht gezouten)

25ml sesamolie

1 uitgeperste limoen

1/2 eetlepel suiker

1 Spaanse peper zonder zaadjes (of met) in kleine stukjes gesneden


Groente Tempura

1 Broccoli

1 bak kastanjechampignons

1 rode paprika

330 gram bloem

2 eieren

1/2 theelepel bakpoeder

25 gram sesamzaadjes

beetje zout en peper

330ml ijskoud bruisendwater



Bereiding

Maak een dressing van 75 ml mirin, 50 ml rijstazijn, 50ml sojasaus (licht gezouten), 1 uitgeperste limoen, 1/2 eetlepel suiker, 1 Spaanse peper zonder zaadjes (of met) in kleine stukjes gesneden en de sesamolie. Doe dit door de rijstnoedels.

Voeg nog kleine blokjes mango, komkommer, verse gesneden munt en koriander en een gesnipperde sjalotje toe. Roer goed door elkaar. Deze salade is ook lekker met gegrilde kip of vis maar vandaag maken wij groente tempura erbij.



Voor de groentetempura gebruiken wij broccoli, kastanjechampignons en stukken paprika (ook lekker; dun gesneden winterpeen). Maak een beslag van 330 gram bloem, 2 eieren, 1/2 theelepel bakpoeder, 25 gram sesamzaadjes, beetje zout en 330ml ijskoud bruisend water. Het beslag mag klonterig zijn.

Verwarm ondertussen 1liter zonnebloemolie tot 180c of in pan (de olie is op temperatuur als een stuk brood in 30 seconden bruin wordt). Kruid de groente met een klein beetje zout en peper en bestuif licht met bloem. Haal de groente door het beslag en gaar het in ongeveer 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer direct met de noedels.

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Elisabeth Dietz
Elisabeth Dietz
Feb 03, 2020

Jammie

Like
bottom of page