Dames Dietz

12 mrt 2020

Frittata

Heerlijk! het voorjaar staat voor de deur! In deze periode van het jaar krijg ik altijd weer verse inspiratie voor luchtige en gemakkelijke gerechten.

Ingrediënten voor 4-6 personen
 
6 eieren
 
125 ml crème fraîche

Verse bieslook, kervel en dragon
 
1 rode ui
 
1 teen knoflook
 
300 verse spinazie
 
100 gr geitenkaas
 
Peper en zout

Bereidingswijze
 
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hak de verse groene kruiden grof en gooi dit door elkaar.

Snij de rode ui in halve ringen.

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort mee.

Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Klop de eieren luchtig met crème fraîche en breng deze op smaak met peper en zout.

Voeg het verse groene kruidenmengsel hieraan toe maar hou een handje apart.

Neem een quichevorm en vet deze in. Verdeel de spinazie en rode ui over de bodem van de schaal.

Giet het eimengsel op de spinazie.

Breek de geitenkaas in brokjes en verdeel dit over het ei.

Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 190 graden.

Garneer de frittata met het handje verse groene kruiden die je apart hebt gehouden en serveer dit gerecht met bijvoorbeeld 2 sneetjes vers gebakken brood

Eet smakelijk!

7